Rijsttaartjes

Heb je kleine taartvormpjes in huis en hou je van taart? Maak dan eens rijsttaartjes klaar!

Wat heb je nodig? (4 personen)

Taartbodem:

 • 1 vel bladerdeeg
 • een klontje boter
 • een beetje bloem

Vulling:

 • 65 gram dessertrijst
 • 400 ml melk (om rijst te koken)
 • 100 ml melk (voor de puddingpoeder)
 • 90 gram suiker
 • 22 gram poeder voor vanillepudding
 • 1 ei
 • vanillesuiker

Extra:

 • 4 taartvormpjes (diameter ongeveer 12 cm)

Bereiding:

Breng in een kookpot de melk en de rijst, zet het op een matig vuurtje. Doe er de vanillesuiker bij. Zet het vuur lager zodra het mengsel richting het kookpunt gaat. Laat de pot bubbelen tot dat de rijst 3/4 van de melk heeft geabsorbeerd. Roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt.

Smeer de taartvormpjes in met boter en een beetje bloem. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit. Snijd uit het deeg mooie cirkels die net iets groter zijn dan de vormpjes. Leg ze in de vormpjes en verwijder het overschot van het deeg tot aan de randjes.

Los intussen het puddingpoeder op in melk. Voeg de suiker toe bij de rijst en schenk er het mengsel van het puddingpoeder en melk bij. Zet het vuur laag en blijf roeren tot dat alles bindt. Laat even afkoelen.

Verwarm de oven op 175°C. Scheid het ei en roer het eigeel door het mengsel. Klop het eiwit op tot schuim en voeg deze ook toe aan de rijstpap. Vul de taartvormpjes tot aan de rand en zet in de oven voor 20 à 25 minuten. Laat het daarna afkoelen en verwijder voorzichtig de taartjes uit de vormpjes. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s