2-daagse citytrip naar Parijs

Parijs, de stad van de liefde! Ik wou al een tijdje samen met mijn echtgenoot naar Parijs gaan en dit jaar was het eindelijk zover. We hebben maar voor twee dagen geboekt maar op korte tijd hebben we toch veel gezien. Ik heb onze route dan ook goed op voorhand uitgestippeld.

We hebben geboekt via TUI, zeker een aanrader! Ze helpen jou bij het uitzoeken van een hotel dat naar jouw wensen ligt en zo is ineens ook de trein (Thalys) geregeld.

Sacre Coeur

11 maart 2019, het was nog vroeg in de ochtend toen we vertrokken naar Antwerpen Centraal. Rond half 11 kwamen we aan in Parijs. Wij hebben gekozen om meteen vanuit Gare Du Nord met de metro te vertrekken naar onze eerste locatie: Sacre Coeur.

Sacre Coeur

Op de heuvel van de Montmartre ligt de basilisk van de Sacre Coeur, een prachtige witte kerk gewijd aan de Heilig Hartverering. Het gebouw bevindt zich zo hoog dat je een prachtig uitzicht hebt over Parijs, een populaire plaats ook voor het ophangen van een ‘liefdesslot’.

Sacre coeur

Le mur des je t’aime

Na de Sacre Coeur wandelde we verder naar Le mur des je t’aime. Een grote blauwe muur waarop ‘I love you’ in alle talen geschreven staat. Jammer genoeg konden we er niet voor gaan staan omdat het gebied werd afgesloten voor onze veiligheid wegens ‘te veel wind’. Maar ondanks dat heb ik nog een foto kunnen maken.

Le mur des je t'aime

La Madeleine

Verder op ons pad lag La Madeleine.

IMG_9836

Eén van de bekenste kerken in Parijs, toegewijd aan Maria Magdalena. We zijn niet naar binnen geweest maar langs de buitenkant zag het er indrukwekkend uit!

Le Village Royal

Een paar straten verder heb je wel een heel bijzondere straat, namelijk Le Village Royal. Een straat met een hemel vol kleurrijke paraplu’s! Mooi hé? Verder is het een winkelstraat waarbij je duur merken zoals Dior en Chanel kan shoppen.

Le Village Royal

La Place de la Concorde

We namen opnieuw de metro tot aan La Place de la Concorde.

La Place de la Concorde

Een zeer druk plein wat auto’s betreft maar met een zeer mooie Egyptische obelisk (links op de foto) en een prachtige fontein.

la place de la concorde

Le Jardin des Tuileries

Een beetje verder heb je Le Jardin des Tuileries. Een mooi park waar je gezellig in kan wandelen of tot rust kan komen langs het water. Zalig als de zon dan schijnt!

Le Jardin des Tuileries

Daar bevindt zich ook de Arc de Triomphe du Carrousel (ofwel Petit Arc). Het is een triomfboog die Napoleon begin 18e eeuw bij het toenmalige Tuilerieënpaleis liet bouwen. Zeer mooi!

Arc de Triomphe du Carrousel

Louvre

En zonder dat je het weet kom je ineens terecht bij het Louvre, één van ’s werelds grootste musea! Het museum zelf hebben we niet bezocht, we vonden de piramides al indrukwekkend genoeg.

IMG_9970

Eiffeltoren

Onze laatste stop van dag 1 was de Eiffeltoren. Uiteraard mag je die niet missen!

IMG_9977

Onze voeten konden het niet meer aan dus besloten we hierna om naar ons hotel te gaan. We hebben gekozen voor Hôtel Du vieux Saule, gelegen vlakbij Le centre Pompidou. Een zeer propere hotel en vriendelijk personeel. De kamer was klein maar dat is overal zo in Parijs. Voor meer info raad ik je de website aan!

Om de dag af te sluiten zijn we gaan dineren in het restaurant Sorza, vlakbij de Notre Dame. Dat heeft ons enorm gesmaakt! Daarna keerde we terug naar ons hotel om stilaan te gaan slapen.

Le Jardin du Luxembourg

12 maart 2019, dag 2 van onze citytrip. Na een goed ontbijt in het hotel zijn we verder op stap gegaan naar onze volgende bestemming: Le Jardin du Luxembourg. Een prachtig park, zeker eens bezoeken!

Le Jardin du Luxembourg

Le Jardin du Luxembourg

IMG_0056

Ik was vooral onder de indruk van dit standbeeld.

Panthéon

Vanuit deze prachtige tuin gingen we verder naar het Panthéon. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een kerk gewijd aan Sainte-Geneviève. Hier zijn we wel naar binnen gegaan. (gratis t.e.m. 25 jaar, anders 9 euro).

pantheon

Binnenin vind je grote schilderwerken en standbeelden terug. Ik voelde mij zo klein in deze kerk maar het was zo mooi om te zien!

pantheon

pantheon

Waar ik vooral voor onder de indruk was is dat er in het midden van de kerk een bol aan een draad heen en weer slingert en zo de tijd aangeeft. Het was dus bijna 11 uur toen wij er waren 😉

pantheon

Notre Dame

Na het Panthéon bezochten we een prachtige kathedraal, namelijk de Notre Dame!

notre dame

Een paar jaar geleden bezocht ik met enkele medestudenten de top van de Notre Dame, waarbij je de typische waterspuwers en de klokken kan bezichtigen. Wij zijn deze keer de binnenkant gaan bekijken (gratis inkom). Het is vrij donker binnen maar het wordt gezellig verlicht door honderden kaarsen. Ook de kleurrijke kerkramen waren de moeite om te bekijken!

notre dame

notre dame

notre dame

notre dame

Champs-Elysées

We kregen een hongerke dus zijn we richting de Champs-Elysées gegaan. We hebben de metro genomen tot aan Arc de Triomphe en zo verder gewandeld door de grote winkelstraat. Daar zijn we een pizza gaan eten in Vesuvio, een Italiaans restaurant, super lekker!

arc de triomphe

Pont Alexandre III

Onze trip zat er bijna op, als laatste zijn we een bezoekje gaan brengen aan Pont Alexandre III, een prachtige brug versierd met lantaarns, cherubijnen, nimfen en gevleugelde gouden paarden. Zéér mooi!

pont alexandre iii

pont alexandre iii

pont alexandre iii

Een zot momentje 😉

pont alexandre iii

Dan zijn we richting het treinstation gegaan. We hadden die avond enorme vertraging met de Thalys maar ondanks dat zijn we goed thuis geraakt.

Zo zie je maar dat Parijs meer te bieden heeft dan enkel de Eiffeltoren, Louvre en de Champs-Elysées en ik raad je zeker aan om de metro te gebruiken (wij hebben een 2-daagse metrokaart gekocht). Zo geraak het snelst ter plaatse.

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je het interessant en inspirerend vond 🙂

Groetjes, Vicky

Volg Vickylicious ook op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter!

2 gedachten over “2-daagse citytrip naar Parijs

  1. Oh, ik ben zelf al enkele keren in Parijs geweest maar van Le Village Royal, met die paraplus, had ik nog nooit gehoord. Wat een leuke tip. Dat plekje ga ik onthouden! Erg leuke foto’s heb je trouwens ook gemaakt. Een interessant en inspirerend artikel is dit dus zeker. Fijn om te lezen 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Ooh dank je wel voor je feedback! Super lief! 😘 Ik heb Le Village Royal via instagram ontdekt, op Google ben ik het nooit tegengekomen terwijl dit toch wel een bijzondere plaats is vind ik 😊😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s