3-daagse trip naar G.H. Luxemburg

We hadden dringend nood aan vakantie… Ik wou het niet te ver zoeken dus dacht ik aan een autotrip voor drie dagen naar één van onze buurlanden. En toen kwam ik op het idee om naar G.H. Luxemburg te gaan!

We zijn meer natuur- dan stadsmensen. De natuur en de gezellige dorpjes van Luxemburg spraken ons direct aan. Via visitluxembourg.com heb ik heel wat tips kunnen vinden. Ben je benieuwd naar onze trip? Lees dan snel verder!

Dag 1

Vianden

Op woensdag 26 juni 2019 vertrokken we om 6 uur ’s morgens met de auto naar onze eerste stop: Het kasteel van Vianden.
vianden luxemburg
Het kasteel is gebouwd tussen de 11de en 14de eeuw en is één van de grootste en mooiste adellijke residenties van de romaanse en gotische perioden in Europa.
Wanneer je het dorpje Vianden bijna bereikt hebt, vind je langs de weg een uitkijkpunt naar het kasteel. Zeker de moeite waard om eens te stoppen! Het uitzicht is daar prachtig!
vianden luxemburg
Uiteraard wilden we ook de binnenkant van het kasteel zien. De inkom is 7 euro per persoon en het opent vanaf 10 uur.
Hier zijn enkele foto’s tijdens ons bezoek:
vianden luxemburg
vianden luxemburg
vianden luxemburg
IMG_2156
Dit deed me een beetje denken aan het Louvre in Parijs, alleen een beetje kleiner. :p
vianden luxemburg
Het kasteel heeft ook prachtige uitzichten op de natuur en het dorpje Vianden.
vianden

Esch-Sur-Sure

Onze volgende stop was het kasteel van Esch-Sur-Sure. 2 kleine ruïnes op de top van een rots. Omdat het 30 graden was, was het toch wel even puffen bij het oplopen van de trappen. Maar het was de moeite zeker waard!
Esch-Sur-Sure
Esch-Sur-Sure
Esch-Sur-Sure
Daarna zijn we een fris biertje gaan drinken op een terras aan de voet van de trap (wat uiteindelijk ons hotel voor die avond bleek te zijn maar dat hadden we op dat moment nog niet door).
Als ontbijt en lunch hebben we voldoende boterhammen met beleg meegenomen in een koelbox om de eerste dag niet te veel geld te besteden aan eten. Onze auto was ook volgepropt met flesjes water. Even ter info 😉

Insenborn

Omdat het zo warm was, zijn we op zoek gegaan naar afkoeling. We besloten om een plek te zoeken waar je kon zwemmen in de Sûre. We zijn naar een klein ‘strandje’ gegaan met de naam Insenborn. Perfect bereikbaar met de auto dankzij voldoende parking. Neem zeker handdoeken en je zwemkledij mee! Het water was heerlijk met deze temperaturen!
Esch-Sur-Sure
Het meer is super proper en zeer aangenaam om in te zwemmen. Neem zeker badschoenen mee zodat je je voeten niet bezeert aan stenen en dergelijke.
Enkele uren later gingen we richting ons hotel. Toen kwam het besef dat we hier vanmiddeg nog een pintje zijn gaan drinken. Wat een grappig toeval!
We verbleven in Le Postillon. We hebben dit hotel gekozen omdat we onze eerste nacht met een Wonderbox cadeaubon hebben geboekt. Dus hadden we recht op een avondmaal en ontbijt. De kamer was proper en het eten was goed maar geen culinair hoogstandje. Maar het was allemaal voldoende voor één nacht.

Dag 2

Schiessentümpel

Donderdag 27 juni, we staan op, gaan ontbijten en vertrekken daarna naar onze volgende stop: de Schiessentümpel waterval.
Op dat moment waren er veel werkzaamheden bezig maar het was wel mogelijk om de waterval te bereiken. Groot is het niet maar wel mooi om te zien.
Schiessentümpel

Hohllay Cave

Je kan er voor kiezen om een wandelroute te nemen door Müllerthal, maar wegens de werken en het warme weer besloten we om met de auto verder te gaan naar onze volgende stopplaats: de Hohllay Cave, een door mensenhand uitgeholde rots in Berdorf.
Hohllay Cave
De grot is niet groot maar wel leuk om er eens door te lopen.
Hohllay Cave

Beaufort

We kregen honger dus besloten we naar Beaufort te gaan. Een mooi en gezellig dorpje met een prachtig kasteel. We zijn gaan eten bij Auberge Rustique, een Nederlands restaurant. Het eten daar was heerlijk! Echt een aanrader!
Vervolgens bezochten we het kasteel.
Beaufort
De 2 ruïnes is sinds de bouw nog nooit beschadigd of veranderd geweest en echt de moeite waard om eens te bekijken! De inkom voor the Mediaeval Castle is 5 euro per persoon. Je kan ook kiezen voor een tour met gids voor het andere gedeelte, The renaissance castle, maar dit hebben we niet bezocht.
Hieronder enkele foto’s van the Mediaeval Castle:
Beaufort
Beaufort
IMG_2402

Camping du Rivage

In de namiddag vertrokken we naar onze 2de slaapplaats, camping du Rivage in Reisdorf. Daar hebben we overnacht in een schattige ‘pod’ aan de Sûre. Door de hoge temperaturen was de pod verschrikkelijk heet maar tegen de avond (met het raampje open) koelde het af en was het zalig slapen!
IMG_2429
Super gezellig!
Camping du Rivage
Verder hebben we nog gezwommen en genoten van een heerlijke pizza die de camping aanbood.
Camping du Rivage

Dag 3

Vrijdag 28 juni, onze laatste dag in Luxemburg.
Op de camping heb je de mogelijkheid om te gaan kajakken. Je kan kiezen tussen verschillende soorten kajaks (voor één of twee personen). Een kajak voor één persoon kost 20 euro. Wij hebben gekozen om elks één kajak te nemen.
De tocht is 11 km lang en je doet er ongeveer 2 à 3 uur over. Je komt hier en daar wat versnellingen tegen maar dat maakt het juist leuk! Je start vanaf de camping en eindigt in Bollendorf. Daar neem je de bus terug naar de camping.
Eén woord: GENIETEN!
Camping du Rivage
Camping du Rivage
Camping du Rivage
Na het kajakken zijn we naar huis vertrokken.
We hebben ongelooflijk genoten van onze trip. Hopelijk heb ik jou kunnen inspireren en dan wens ik je alvast een leuke trip naar Luxemburg toe!
Bedankt voor het lezen!
Groetjes, Vicky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s