Soezen gevuld met banketbakkersroom

Zelf soezen maken? Het is een uitdaging maar zeker niet onmogelijk! Je bent ook helemaal vrij hoe je deze wilt opvullen. Dit kan met slagroom, pudding of je kan er iets hartig van maken. Ik heb gekozen voor zelfgemaakte banketbakkersroom. 🙂

Wat heb je nodig? (+/- 40 soezen)

Voor de soezen:

 • 300 ml water
 • 150 gram boter
 • snuifje zout
 • 150 gram bloem
 • 6 eieren
 • extra: spuitzak

Voor de banketbakkersroom:

 • 300 ml melk
 • 2 eidooiers
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 eetlepels maïzena
 • mespuntje zout
 • extra: spuitzak

Bereiding:

Voor de banketbakkersroom: doe de eidooiers, vanillesuiker, maïzena en melk in een kleine steelpan. Klop alles luchtig. Doe het zout erbij. Goed roeren en breng zachtjes aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten al roerend indikken tot een homogene gladde crème. Zet daarna aan de kant om af te koelen en vervolgens in de koelkast.

Neem een kleine kookpot. Doe hierin 300 ml water, 150 gram boter en een snuifje zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg daarna in één keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loskomt.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Haal van het vuur. Doe het deeg in een andere mengkom. Voeg met behulp van een mixer of keukenrobot één voor één de eieren toe. Wacht tot het vorige volledig is opgenomen. Roer tot een soepele deeg tot het belletjes vertoont.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het soezendeeg in een spuitzak. Spuit kleine torentjes met voldoende afstand van elkaar. Zet ongeveer 15 minuten in de oven zonder de deur te openen. Wanneer de 15 minuten om zijn, zet je de oven uit en laat je de soezen afkoelen in de oven met de deur toe. Zo kunnen ze niet inzakken. (Ik heb 20 soezen per keer gebakken).

Doe de banketbakkersroom in een spuitzak. Wanneer de soezen volledig zijn afgekoeld zoek je onderaan een gaatje (of maak je er voorzichtig één) en voeg je zachtjes de banketbakkersroom toe in de holte van de soes.

soezen met banketbakkersroom

Bewaar de gevulde soezen in de koelkast.

Smakelijk!

soezen met banketbakkersroom

Volg Vickylicious ook op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s