Durbuy en Dinant

Er even tussenuit zijn, zalig! Het doet zo’n deugd elke keer, vind je niet? We besloten om dit jaar niet meer op reis te gaan dus werd het een staycation in eigen land, namelijk de Ardennen! 2 charmante steden om te daar te bezoeken zijn Durbuy en Dinant, ongeveer een half uur met de auto van elkaar verwijderd. Leuk om hier een tripje van te maken! Ook onderweg kom je een paar leuke locaties tegen die zeker de moeite waard zijn om eens te bezichtigen. Onze trip duurde 2 dagen met een overnachting in een bubbel 😀 Benieuwd? Lees dan snel verder!

Abdij van Villers

Onderweg naar Durbuy kom je de Abdij van Villers tegen. Een goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij in Villers-la-Ville, Waals-Brabant. Heel mooi om te zien. Tijdens het wandelen kom je informatie tegen over de geschiedenis van deze abdij. Voor de bierliefhebbers, neem zeker een biertje mee als souvenir. Ze zijn erg lekker!

Abdij van Villers

Durbuy

En zo kan je verder rijden naar Durbuy. Men zegt dat Durbuy het kleinste stadje ter wereld is. En ja… je bent er heel snel doorgewandeld. Maar deze stad heeft zoveel charme dat het een bezoekje zeker waard is!

Durbuy

Parc des Topiaires

Je kan je wagen parkeren bij Parc des Topiaires (6 euro voor een hele dag). Van daaruit kan je te voet het stadje verkennen. Wij hebben ook het topiary park bezocht. Ik moet zeggen, het is best wel leuk om er eens door te wandelen maar had het wat spectaculairder verwacht. Het hangt waarschijnlijk ook van de tijd van het jaar af om de struiken mooi in bloei te zien.

Parc des Topiaires

Falize rots

Wanneer je Durbuy binnen wandelt, zal deze rots je meteen opvallen. Deze omgekeerde U-vormige rots is het hoogste punt van Durbuy en is 300 miljoen jaar oud.

Falize rots

Verder kan je daar gezellig winkelen (daar heb je een super tof winkeltje vol met lokale producten!), lekker eten in de vele restaurantjes en zelfs minigolven.

Winkeltje met lokale producten

La Ferme du Ry

Na het avondeten in een gezellig restaurantje in Durbuy vertrokken wa naar La Ferme du Ry, onze slaapplaats. Het is een boerderij gelegen vlakbij Dinant met wel iets heel unieks, naar mijn mening toe. Daar kan je overnachten in een bubbel! De boerderij heeft maar 1 bubbel maar dat maakt het net zo leuk vind ik, er is geen drukte van andere mensen. Je bent hier met 2 om te genieten van de natuur. Met opklaringen kan je ’s nachts naar de sterrenhemel kijken. Wij hadden spijtig genoeg heel de avond en nacht bewolking. Maar het blijft genieten!

Achterkant bubbel

Je denkt misschien, is er wel genoeg privacy? Ja hoor! Het zicht naar buiten toe bevindt achteraan de bubbel. De bubbel zit wat verstopt tussen struiken en bomen. De ingang bevindt zich langs de voorkant en is bedekt. Je kan de bubbel een beetje vergelijken met een luchtkasteel. Door een luchtpomp blijft het geheel recht. De pomp hoor je een heel klein beetje maar is absoluut niet storend. De geluiden van de natuur overheersen het kleine gesuis.

Voorkant bubbel

Wat heeft de bubbel te bieden? Binnenin staat een groot bed met warme dekens en een tafeltje met stoelen. Als verwelkoming kregen we een streekbiertje en er staat een mandje met koffie en theezakjes ter beschikking. De bubbel heeft ook een eigen wc met wastafel. De wc bevindt zich in een kleine zijruimte van de bubbel en kan je afsluiten met een rits (zoals een tent). Douchen is niet mogelijk. Maar voor 1 nacht was dit absoluut voldoende en verzorgd.

In de bubbel

Je krijgt daar de mogelijkheid om ’s avonds iets te gaan eten of eten te bestellen. Bij de reservering moet je aangegeven of je in de ochtend een ontbijt wilt of niet. Wij kozen voor die optie. Die ochtend staat dan een ontbijtmand voor deur die je gezellig binnen of buiten op je terras kan opeten. Het ontbijt is vrij simpel maar voldoende. Je krijgt zelfgemaakte confituur en appelsap. Verder krijg je koffiekoeken, een baget, honing, smeerkaas, fruit, yoghurt en muesli. Zo hebben we het lekker gezellig gemaakt 🙂

Ontbijtmand

In de ochtend komen de boerderijdieren ook naar buiten zoals de paarden en de koeien. Heel leuk om dan eens rond te kijken.

We hebben heerlijk geslapen en ontbeten en gingen zo verder naar onze volgende stop.

Kasteel van Vêves

Onderweg naar Dinant kom je het kasteel van Vêves tegen. Ik bezoek super graag kastelen en neem dus graag een kijkje binnenin. Het kasteel is niet zo heel groot maar is wel de moeite om eens door te wandelen.

Dinant

Dan komen we aan in Dinant. Een super leuk stadje waar wel wat te beleven valt. Je kan onder andere de citadel bezoeken, die bevint zich bovenaan op deze rots (zie foto hieronder). Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht.

Charles de Gaulle Brug

Verder heb je de Charles de Gaulle brug. Een brug met saxofonen met een grootte van drie meter ter ere van Adolphe Sax. Heel mooi! De geschiedenis van deze brug moet je daar ontdekken 🙂

Charles de Gaulle

In Dinant kan je ook nog met een bootje varen (zelf of met een gids), je kan daar heerlijk eten langs het water en kijk zeker eens in de lokale bakkers want daar verkopen zij de Dinantse koek. Het proeven waard vind je niet? 🙂

Grotte La Merveilleuse

Onze laatste stop was bij deze grot, Grotte La Merveilleuse. Super indrukwekkend! Zonder gids ben je waarschijnlijk er snel doorgewandeld maar het is toch een flinke wandeling (nog maar te zwijgen over de trap naar boven op het einde van de tour haha).

Ziezo, onze trip zit er weer op. We hebben er ontzettend van genoten en hopelijk heb ik jullie ook kunnen inspireren om dit mooie stukje Ardennen eens te bezoeken 🙂

Voor verdere vragen of tips kan je altijd een reactie plaatsen onder deze blog post zodat andere kunnen meelezen 😉

Veel liefs,

Vicky

Volg Vickylicious ook op FacebookInstagramPinterest en Twitter!

Een gedachte over “Durbuy en Dinant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s