Chocolademadeleines met witte chocolade

Eet je graag madeleines? Dan zal je ze op deze manier ook heerlijk vinden!

Wat heb je nodig? (24 stuks)

  • 200 gram boter
  • 60 ml melk
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eieren
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • bakvorm voor madeleines

Bereiding:

Smelt de boter in een steelpan en roer de melk en honing erdoor. Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Mix voor 5 minuten. Zeef boven de kom de bloem, de bakpoeder en de cacao. Doe het botermengsel erbij en roer alles goed door elkaar. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de ijskast.

Verwarm de oven op 190°C. Vet de bakvorm in en verdeel het beslag in de vormpjes (je hebt nog voldoende beslag over voor een tweede ronde). Bak de madeleines 8 minuten tot ze goudbruin en bol zijn. Laat ze ongeveer 45 minuten afkoelen.

Breek de witte chocolade in stukjes. Doe ze in een pot en zet deze in een nog grotere pot gevuld met water. Zet op het vuur en laat de chocolade smelten. Neem een spuitzak met een kleine opening. Vul dit met de gesmolten chocolade en versier de madeleines met streepjes witte chocolade. Zet de in de ijskast om af te koelen.

Heerlijk bij de koffie of thee! Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s