Smoothie van mango, puntpaprika, basilicum en citroen

Heb je fruit over die al niet meer zo heel erg vers is? Dan is een smoothie maken een ideale manier om deze in te verwerken. Ook met groenten trouwens, maar dat wordt vaker verwerkt in soep. Meestal heb ik nog overschotjes van yoghurt of (plantaardige) melk over om het fruit mee te mixen. Ik zorg ervoor dat alle ingrediënten die ik gebruik voor mijn smoothies in de koelkast staan. Dan is je smoothie lekker fris. Of ik maak deze op voorhand klaar en bewaar deze in de koelkast voor later. Wat je ook kan doen is ijsblokjes toevoegen maar kijk wel uit dat je mixer dat aan kan 😉 Deze smoothie is een mix van groenten en fruit, iets wat ik niet vaak doe maar wel heel erg lekker! De citroen erin geeft een lichtzurige smaak. Mocht deze voor jou iets té zuur zijn dan kan je eventueel nog honing of ahornsiroop toevoegen 🙂

Wat heb je nodig? (2 porties)

  • 1 puntpaprika (in stukken gesneden, zaden verwijderd)
  • 1 mango (geschild, in stukken gesneden, pil verwijderd)
  • sap van 1 citroen
  • 230 gram Griekse yoghurt
  • enkele blaadjes basilicum

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender en mixen maar!

Dat is alles 😉

Smakelijk!

Smoothie van mango, puntpaprika, basilicum en citroen
Smoothie van mango, puntpaprika, basilicum en citroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s